fototapet

Slik blir barnerommet tenåringsrom

Skal du omgjøre barnerom til tenåringsrom? Det er mange som tror det krever full oppussing, men det er faktisk ikke tilfellet. Her skal vi se på noen enkle grep du kan ta for å forvandle barnerommet så det passer til tenåringen på 1-2-3. 

Hva har du på veggene? 

Det trenger faktisk ikke å kreve så mye som du kanskje tror. På mange måter kan man faktisk klare seg med et støl maling. Hva er tenåringens yndlingsfarge? Den kan du med fordel male rommet i. Det er dog som regel mer enn det som kreves når man skal forvandle barnerommet til tenåringsrom, og det kan innebære hva man velger å henge på veggene. 

For det er ikke nødvendigvis sånn at man trenge helt nye møbler, så lenge tenåringens ting ikke føles for barnslige og så lenge man henger noe på veggen som sier noe om tenåringens identitet. For det er nemlig identitet det handler om. Mange tenåringer synes det er viktig å vise andre hva de liker og hvilken ‘type’ de er, og det kan man enkelt gjøre gjennom ting som bilder, plakater – og kanskje til og med fototapet.

Å endre veggen og dekor på veggene kan altså være et smart grep for å gjøre barnerommet om til tenåringsrom. Veggdekor kan altså være det avgjørende elementet Derfor er dette noe du med fordel kan fokusere på, i stedet for å gå i gang med en oppussing fra gulv til tak som kanskje slett ikke er nødvendig for å få det uttrykket du vil. Fototapet er den perfekte løsningen hvis du vil gjøre en stor forandring i et rom, som sier mye om tenåringen som skal bo der. Derfor er dette et godt grep å ta, sammen med å male og kanskje bytte ut enkelte møbler og ting, når tenåringsrommet skal bli til.